tiistai 20. elokuuta 2013

Labra tulokset ja tulkinta

Kävin viime viikolla gynekologilla ja hänen määräämissä labroissa, jossa katsottiin hormonit ja silleen.. (teksti viime käynnistä täällä.)
Sain nyt tulokset sieltä, ja hieman tuli tulkintavaikeuksia.

Oma gynekologini oli kirjoittanut mulle lapun, että jos S-PRL on <380 se on normaali,
ja jos S-FSH on <15-20 se on normaali.


No, mun S-PRL oli 540, eli huomattavasti korkeampi kuin 380.

Soittelin lekuriin, ja pyysin että joku sieltä soittelisi mulle ja tulkitsisi labroja, kun oma gynekologi on n. 1kk pituisella lomallaan. Noh, sieltä soitteli sitten tällainen erittäin äreä vanha mies, jota ei kiinnostanut mun labrat ollenkaan. Ei voinut selittää mikä tuo S-PRL on, ja mistä kohonnut arvo voisi johtua (munuaisista?). Totesi vain, että koholla on. Jep. Eikä voinut ottaa kantaa, tarviiko asialle tehdä mitään kun en ole hänen potilaansa. Jep.
En edes tiedä labran perusteella onko kyseessä aktiivinen prolaktiivi vai makro prolaktiivi, mistä netissä jotkut puhuu, ku en ymmärrä mistään mitään :D

 Mun S-FSH oli 1.9, ja labralapun mukaan arvot meni näin:

 Naiset:
Follikkelivaihe: 2.0-12.0
Ovulaatio: 12.0-25.0
Luteaalivaihe: 2.0-12.0
Postmenopaussi: 30.0-150.0

Eli en päässyt edes 2.0 asti, enkä tiedä kuinka ”vakavaa” tämä on, kun se lekurista soittanut ei ollut kiinnostunut tulkitsemaan toisten potilaiden papereita. Kuulen varmaan sitten kuukauden päästä.
Olis vaan nyt ollut kiva tietää, mistä vois johtua mikäkin, ja voiko asialle tehdä mitään itse ?! vai onko nämä sellaisia ”odotellaan ja katsellaan”-juttuja, vai lääkitysjuttuja… huoah. Todella turhauttavaa ja ärsyttävää. Ja minusta yksityiselle puolelle maksettaessa, kuuluisi labroja tulkita oli sitten ne määrännyt kuka tahansa.

Kellään kokemusta tämmösistä labroista?
 
 
ps. gynen "lupailemat" kuukautisetkaan ei ole tulleen :(
 
 
Terveisin,
Mea

 

2 kommenttia:

  1. No olipas siinä oikein asiakaspalvelija! Kyllä yksityispuolella pitäisi saada rahoilleen vastinetta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäis! En oo vieläkään oikein saanut päätettyä että mitä teen.. Odottelenko kiltisti, vai soitanko sinne uudelleen ja pyydän _eri henkilöä_ soittamaan asiasta... Pitää varmaan nukkua yön yli ja funtsia :D

      Poista