tiistai 8. huhtikuuta 2014

Allergiaa eikä flunssaa? Allergikoilta kokemuksia kaivataan!

Olin tuossa huolissani, kun olen taas flunssassa, ja kun nämä ajoittuvat aina sopivasti ovulaation kohdille, että jos näistä on jotain haittaa mahdollisen hedelmöittymisen kanssa.

No, kävin lääkärissä, taas, vissiin 8 kerta tämän kevään aikana ;)
Lääkäri oli sitä mieltä, että mulla ei ole flunssaa vaan paha allergia ? Allergia? Minulla?

En ole koskaan ollut allerginen millekään. Tietääkseni ainakaan.
Ekan kerran sain minkäänlaisia oireita keväänä, oli n. 3 vuotta sitten. Kova katupölyäminen vuodatti silmiä. Seuraavana vuonna ehkä hieman nenääkin, ja vähän henkeä ahdisti; mutta noh, ne meni avaavilla lääkkeillä ohi helposti, ja kuitattiin teininä todetulla rasitusastmalla. Kävin astmatesteissäkin; negat.

Viime jouluna, 2013, käsiin ilmestyi näppylöitä ja henkeä ahdisti kun sisään kannettiin oikea kuusi jouluksi. Kuusi vaihtui muoviseen.
Mutta tästä kaikesta huolimatta, ei käynyt mielessäkään, että tämä neljättä kuukautta kestänyt on-off flunssailu voisi olla allergiaa?

Vieläkin on vähän vaikea uskoa. Enhän edes tiedä miltä tuntuu olla allerginen? :D

Niin tyhmältä kuin tämä kuulostaakin, kysyn silti teiltä, muut kevät-allergiset, millaisia allergia oireita teille tulee? Kauan ne kestää? ja mitä käytätte allergian helpottamiseen?

Oma oloni tuntuu nyt erittäin flunssaiselta.

Särkee poskia, nenää ja vähän korviakin.
Nenä vuotaa kuin seula ja on kohta niistetty ruvelle. Josta tulee tietenkin päänsärkyä.
Kurkkua särkee ja kutittaa.
Väsyttää.
Silmiä väsyttää ja kirvelee vähän. (ajattelin että johtuu katupölystä)
Päänahkaa kutittaa ihan kamalasti. (ajattelin että johtuu vain kuivasta päänahasta.)
Henkeä ahdistaa. (ajattelin että johtuu katupölystä ja läskeistä :D).

Tunnistatteko oireita allergisiksi?
En yritä nyt sanoa etten uskoisi lääkäriä, mutta kun omasta mielestä ei ole kärsinyt allergiasta aiemmin ja olo tuntuu lähinnä superflunssaiselta, kieltämättä tuntuu oudolta että diagnoosi on allergia :D... vaikea siis hyväksyä ;)
Lääkäri epäili voimakasta yhtäkkistä oireilua, olisi tullut viikonlopulta kun tein pihatöitä ja mm. laitoin oksia oksasilppuriin joka tietysti pöllytti kaikkeamahdollista henkeen.

Nyt mulla on kortisoni nenäsuihketta ja avaavaa lääkettä keuhkoille.
Lisäksi Duactia.
Ja panadolia.

Onko muuta millä allergiaoireita voisi helpottaa?


Niiisk,
Mea

10 kommenttia:

 1. Mulla on jotain lievää siitepölyallergiaa. Lähiaikoina silmät vuotaneet vettä ulkona ja ajoittain ollut välistä toinen sierain ja sitten toinen sierain tukossa. Jos oikein hengästyy lenkillä, alkaa tuntua, että kurkussa olis jotenkin vähemmän tilaa. Mutta ei siis kyllä mitään flunssaista oloa mulle allergiasta tule. Kai sekin on mahdollista, jos on paha allergia. Mulla on siis hyvin hyvin lievä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, okei.
   Luulis että mullaki olis alkanut hiljalleen lievillä oireilla eikä pamahtanut tällaista kerralla päälle ;) Mut pitää nyt seurailla, jos ei ala pian helpottamaan, täytynee mennä toiselle lääkärille joko vahvistamaan diagnoosi/ tai kuulemaan toinen diagnoosi. Let see. :)

   Poista
 2. Mulla on ollut allergioita ja astmaa ihan lapsesta asti. Allergiaoireet oli joskus tosi pahat (lääkkeistä huolimatta): silmät kutisivat, punoittivat ja vuotivat solkenaan, nenä vuosi kuin hana ja oli silti samaan aikaan niin tukossa ettei saanut ollenkaan nenän kautta henkeä. Yölläkin heräilin juomaan vettä vartin välein kun hengitin suun kautta ja tietty suu kuivui ihan hiekkapaperiksi. Turvonneet ja tukkoiset limakalvot johtivat poskiontelotulehduksiin ja hengitysvaikeuksiin ja olo oli kaikin puolin kurja... Oireet olivat niin hankalat, että pääsin siedätyshoitoon joka auttoi huomattavasti.

  Tällä hetkellä allergiaoireet ovat vuotava nenä, joka iskee yht äkkiä ja saa niistää monta nenäliinaa putkeen, aivastelukohtaukset ja kutiavat ja vuotavat silmät. Olo ei kuitenkaan ole tällä hetkellä kipeä. Normalisti olen ollut allergialääkkeillä oireeton, mutta nyt syön raskauden aikana miedompia lääkkeitä joten oireitakin on. Allergiaoireet alkoivat mulla noin kuukausi sitten. Eikös se lääkäri määrännyt sua ollenkaan allergiatesteihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri sanoi ettei ole järkeä mennä allergiatesteihin kesken allergiakauden? Että pitäisi mennä vasta marras-joulukuussa?
   Eli mitään todistetta ei ole missään että olen edes allerginen, he vain päättelivät näin koska kurkkukivusta huolimatta kurkku on kunnossa, korva kivusta huolimatta korvat ei punota, ja keuhkokuvuista huolimatta keuhkot kuulostaa puhtailta...

   Olo on ihan kauhea!
   Olen juurikin viime yönä heräillyt vartin välein ylös kävelemään kun en saa happea tai suu kuivunut... olen niistänyt niin paljon PÄIVÄSSÄ että nenä ihan ruvella ja kipeä; liian kylmä ilmakin sattuu nenään... Väsyttää ja päätä särkee, tällähetkellä en saa oikein happea taas vaihteeksi,korvaa särkee ja keuhkoja kutisee. :D.... Tulee hyvä työpäivä ;)

   Mut kuten tuossa aiemmalle totesin, täytynee seurailla, jos ei lääkkeillä olo helpota, on mentävä toiselle lääkärille joko vahvistamaan diagnoosia tai saamaan uutta.
   Pelkään kans että kehittyy poskiontelontulehdukseksi kun räkää on niin paljon, ja juuri äsken jo yhden sellaisen sairastin... :( :(

   Poista
  2. Periaatteessa nuo kai voisivat olla allergiaoireita. Mullakin oli pahimpina aikoina niin, että tukkoinen nenä säteili kipuna korviin kun korvat eivät tuulettuneet kunnolla ja korvat ja kurkku kutisivat kovasti. Ja tietty tämän asteen tukkoisuus vetää olonkin väsyneeksi ja veltoksi :( Kovasti vaan ihmettelen, että voisiko noin paha allergia tulla noin yht äkkiä? Toivotaan että saat jotain selvyyttä tilanteeseen!

   Poista
  3. Joo hassua että alkoi näin yhtäkkiä. Mutta veikkasivat tosiaan lekurissa että johtuisi viikonlopun pihatöistä, jotka tein sunnuntaina ja oireet alkoi su-ma välisenä yönä kunnolla. Mut eihän näistä koskaan tiedä, ei auta ku seurata. :)

   Poista
 3. Kyllä se voi olla allergiaa. Oireet voivat tulla yks kaks yllättäen ja hyvin voimakkaina. Minä esim olin koko lapsuuteni ajan kissojen ja koirien kanssa tekemisissä, mutta teini-iässä sain kaverin luona yökyläillessä ihan kamalan allergiakohtauksen perheen kissasta. Yks kaks yllättäen.


  Suosittelen kokeilemaan apteekista ilman reseptiä saatavia allergialääkkeitä. Esim. Telfast on hyväksi koettu, käytän itse tätä, joskin reseptillistä versiota. Myös avamys-nenäsumute toimii loistavasti. Se on reseptilääke eli jos syksyllä pääset allergiatesteihin, ja sieltä jotakin löydetään, niin tuon kanssa hoituu nenä ja silmäoireet kerralla.

  Allergia on kurja juttu. Se kun tuuppaa aikuisiällä alkaessaan vain lisääntymään ja hankaloittamaan elämää vuosi vuodelta lisää. Ei kyllä varmaan kaikilla, mutta noin yleisesti. Silti en lähtisi asiaa sen kummemmin miettimään. Turha stressata asiasta, kun sille ei mahda muuta kuin ottaa se yksi pilleri aamuvitamiinien lisäksi.

  Tsemppiä! Toivottavasti sulla alkaa oireilu helpottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä ja tsempeistä! :)

   vaikka on kurjaa tämä allergia niin kiva kuulla etten ole ainoa jonka tämä on yllättänyt yks-kaks vaan, koska tosi oudoltahan tämä itsestä on nyt tuntunut että tämmöstä sattuu.. Toivotaan että pääsen allergiatesteihin syksyllä, saa selvyttää ja enskeväänä olen sitten valmiina asemissa! ;)

   Poista
 4. Allergialta toi kuulostaaa. Siitepölyaikaan eivät tosiaan testaa. Mulla in kasa allergioita, siitepöly ja ruoka-aine, lisäks siitepölyaikaan tulee kaikkia kivoja ristikkäisreaktioita semmosista ruoka-aineista, joita talvella voin syödä (hei hei pähkinäsuklaa kesällä).
  Mulla parhaiten toiminu aerius tms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo todettu, vielä ainakaan, mitään ruoka-aine allergioita mutta kun tämä tuli nyt näin ärhäkkänä on tarkoitukseni välttää ristikkäisallergisoivia ruokia vähän aikaa, kaiken varalta! :)

   Poista