maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kovat kivut, minne soittaisin ja mitä söisin? Apua?!

HUOM!!! KAKKAERITEVAROITUS!!!!

Kohta meinaa usko loppua kesken.

Muutamana päivänä täällä on ollut kovia alavatsakipuja, erityisesti kipu tuntuu kohdun ja munasarjojen kohdalla. Kipu on voimakasta, aaltomaista ja polttavaa.

Samaan aikaan kun kipu lyö päälle, kestää n. 10-30min, niin vatsa menee samalla ihan sekaisin ja tyhjenee kokonaan, eli tulee kamala vessahätä, ja vaikka olisi vasta käynyt vessassa niin kipu pakottaa kropan tyhjenemään kokonaan ja kaikki tulee ulos vihreänä. :(
Kipu on niin voimakasta lyödessä päälle, etten pysty kunnolla istumaan, en kävelemään ja oksennus meinaa lentää samalla kun istuu pöntöllä. Kylmähiki nousee päälle, ja sitä vain makaa sikiöasennossa ja odottaa sen loppumista kun on päässyt vessasta ulos.
Usein kipu loppuu kyllä kuin seinään kun pääsee vessasta ulos ?!

Viime yön valvoin 02-04 hirveässä tuskanhiessä ja kivuissa; koko lantio tuntui että olisi tulessa, alapäähän sattui, kohtu-munasarjoihin sattui, kipusäteili pitkin reisiä ja puristi alaselkää... lopulta 04 aikaan yöllä oli pakko mennä vessaan istunnolle, sitten helpotti, heräsin nyt 07 aikaan uudelleen jumalattomaan kipuun, ja koko aamu on mennyt täällä tyhjentäessä vatsaa kauheissa kivuissa hikisenä.

Kipu on aika samanlaista (ehkä hieman kovempaa) kuin kärsin jouluna kun sain elämäni ensimmäisen haamun.Jouluna kun kivut loppuivat, katosi myös haamu.

Pakostakin sitä miettii, että käyköhän nyt samoin.
Mutta jos ei, mietityttää myös, että mitä tämä kipu oikein on?! Mistä se oikein tulee ja miksi?!
Mitä jos keho hylkii raskautumista vastaan?
Ja miten se liittyisi koko ajan siihen, että suoli tyhjenee tätä tahtia ja näillä kivuilla?!

Mitä suosittelisitte syömään, että vatsa pysyisi paremapana, tai että tämä olisi helpompaa?
En ole suoraan uskaltanut syödä vielä vatsaa kovettavia ruokia, koska pelkään että jos vatsa kovettuu liikaa, kivuista tulee kestämättömät...

En keksi nyt ihan suoraan mistä kipu tulee, mutta lääkäriin on pian mentävä jos ei helpota, koska en kohta enää kestä tätä kipua. Onneksi lomaa vielä muutama päivä jäljellä, pelottaa jo valmiiksi että jos kipu ei hellitä, miten menen töihin kun en pysty edes istumaan kunnolla! Ja en voi siellä istua ripulilla jatkuvasti tai olla työpisteellä sikiöasennossa kipujeni kanssa...

Oletteko kuulleet tällaisesta?
Mitä luulette, minne kannattaisi soittaa jos ei kohta helpota? Terveyskeskukseen, Neuvolaan vai minne?
Kun tässä vaiheessa, jos olen raskaana, viikkoja on jotain 3+5, niin eihän he nää vielä mitään? Siis vaikka kohdunulkoistakaan? tai että mistä kivut voisi tulla?
Näkeekö verikokeista jo, jos olisi raskaana?

Ja voiko neuvolaan soittaa olevansa raskaana ennenkuin testin viivat ovat tasapaksut?

Olen joskus kuullut kauhuraskaustarinoita, jossa alkaa jo plussausviikolla kauheat oksentamiset tai mitkä lie, ja kestääkin kaikilla mahdollisilla oireilla loppuun asti... kieltämättä näiden parin päivän kipujen kanssa alkaa pelottamaan jo nyt!

Haamu oli tänäaamuna suurinpiirtein samanlainen kuin eilen. Omaan silmään se näyttää eilistä viivaa paremmalta ;) mutta eilinen onkin jo kuivunut joten se ei ole 110% vertauskelpoinen enää...Terveisin, jo nyt, väsynyt,
Mea :D

14 kommenttia:

 1. Noilla kivuilla soittaisin joko päivystävään sairaalaan (äitiyspoli) tai... niin no pyhät kun on on niin lähimpään päivystylseen vaan... ja parasetamolia kipuun, ennen kaikkea äkkiä selvittämään mistä kivut johtuu, eikä yksin jäädä niiden kanssa pähkäilemään, kuulostaa sen verran hurjilta nuo :/ jaksamisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Nyt taas seesteisempi hetki, mietin et jos soittaisin pk-seudun terveysneuvontaan... kovasti toivon että kestäis tän päivän ja vois huomenna soittaa kun arki niin normaalisti lääkäriin tms. mutta toki jos tää tästä pahenee, voi olla että pakko lähtee...

   Poista
  2. Niin se terveysneuvonta, sinne kun voi soittaa koska tahansa :)

   Poista
 2. Soita päivystykseen! Mutta mulla kyllä oli ihan samanlaista kipua rv5 tienoilla. Taisi olla kiinnittymiskipuja tms. Siis ihan kauheat krampit, ei voinut seistä, istua... Käveleminen ja vessassakäynti auttoi edes hiukan. Yksi kohtaus kesti n. 30min, ja niitä tuli n. 5 päivässä. Mutta soita varoiksi päivystykseen jos kivut kovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestikö sulla pitkään noi kivut ja krampit? Mulla nyt 3s päivä menossa.
   Itse kans kävin eilen useamman kerran kävelyllä kun oli helpompi hetki, tuntui hieman auttavan.
   Huh. Toivon todella että viiva lähtee tikussa vahvistumaan että tää kaikki kärsiminen on jonkin arvoista ;)

   Poista
  2. Varmaan viikon kaksi, taisivat sittenkin muuten alkaa melkein heti plussan jälkeen. Muistan että niitä tuli paljon yöllä ja vaan kävelin ympäri kämppää. Työpäivän aikana piti mennä tuolilla kerälle pahimpien hetkien aikana. Mä oon ajatellut että niin kovat kivut saattoi johtua siitä että kaksi alkiota kiinnittyi... Ehkä teillekin tulee kaksoset ;D

   Mutta toivotaan että viiva lähtee tummenemaan ja saat selityksen oireille <3

   Poista
 3. Kovat vatsakivut ovat hyvä syy käydä päivystyksessä tai jos tuntuu, että tämä päivä menee vielä siedettävästi, niin varaa huomenna aika omaan terveyskeskukseen. Kannattaahan tuo selvittää.

  hCG-nousu voisi jo näkyä verikokeessa.

  Tsemppiä ja parempia vointeja sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivystyksessä menikin sitten tämä päivä. Huomenna lisätutkimuksiin koska syy epäselvä.

   Kiitos tsempeistä!! :) Vähän maisteltu mehujäätelöä, jos kohta uskaltais jotain muutain taas syödä.

   Poista
 4. Kovien vatsakipujen kanssa päivystykseen, voi olla ihan mitä vaan ja vakavaakin. Ei kannata kotona kärvistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein, näin tein. Vielä ei vain selvinnyt mitä on, huomenna lisätutkimuksiin, toivottavasti selviän hyvin tämän päivän- ja yön! :) :)

   Poista
 5. Joo, suosittelen kyllä kanssa lääkärikäyntiä. Ripuli on alkuraskaudessa aika tavallista (minullakin meni vatsa sekaisin jo muutamaa päivää ennen kun plussasin), mutta noi kovat vatsakivut kuulostaa huolestuttavilta. Voivat toki olla kiinnittymistäkin, mutta myös jotain vakavaa. Tsemppiä kuitenkin ja toivottavasti kivut menevät pian pois ja johtuvat vaan napakasta kiinnittymisestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon myös että kivut menevät pian pois ja olisikin vain napakka kiinnittyminen! :)
   Lääkäri taas ei ollut kiinnostunut yhtään että voisi olla kyse mistään tällaisesta, hänellä oli ihan eri teoriat, kuten antibioottiripuli.. mutta toivottavasti huomiset lisätutkimukset selvittävät lisää! :)

   Poista
 6. Ettei ois kohdunulkopuolinen? Siinähän vuotoa ei välttämättä tule ollenkaan vaan voi vuotaa suoraan vatsaonteloon. HCg näkyy veressä kyllä vaikka olisikin aikaiset viikot , yleensä kohdun ulkopuolinen oireilee 6-9 viikoilla. Mutta jos kivut sietämättömiksi yltyy niin heti päivystykseen!Tokihan nyt liikkeellä kaiken maailman vatsatauteja että voisi olla ehkä jotain sellaistakin jos uloste vihreää... Kokeile imodiumia, maitohappobakteeria ja syö mahdollisimman kevyitä ruokia. Muistathan juoda nestettä hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miettinyt ihan samaa, että jos olisi kohdunulkopuolinenkin...
   Mietin kun päivystyslääkäri ei uskonut näihin juttuihin yhtään, että jos huomisista testeistä ei löydy mitään, että jos kävisi yksityisellä, taas kerran, tutkimuksissa!.... Let see :)

   Poista