tiistai 21. marraskuuta 2017

Mitä ekasta raskaudesta/ esikolta säästetty ja mitä ei... Mitä kaikkea itselle/vauvalle tarvitsee?

Koska toisen lapsen, edes yrittäminen sairauden takia, oli tosi epävarmaa, en halunnut säästää kaikkea raskaus/ ja vauvatavaraa jemmaan, koska ajattelin että jos ikinä ei pääse edes yrittämään, tai että toista ei saa, olisi varmasti henkisesti kova paikka sitten niitä varastosta alkaa hävittämään...

Niinpä päädyin myymään kaikki mammavaatteet heti pois kun en enää tarvinnut niitä..
pikkuvauva tavaroita säästin joitakin neiti M:n omaan muistojen laatikkoon ja joku hänelle tärkeä lelu pyörii edelleen huoneessa.
Leikkikaari, stokke tuolin vauvalisäosat, yhdet vaunut+kaukalo, vaipanvaihto alusta tms lähti kaikki pois tarpeettomina, ja ajatuksella että ne voi ostaa uudelleen jos perhe vielä joskus kasvaa.
Pinnasängyn olisin muuten halunnut säästää, koska on iso satsaus, mutta mun haaveiden pinnasänky (stokke) osoittautui arjessa meidän perheeseen epäkäytännölliseksi ja vannoin etten enää koskaan sitä hankkisi jos lapsia lisää siunaantuisi.
Ainoa isompi, ja kalliimpi hankinta joka päätyi varastoon jemmaan oli baby björnin sitteri! Se oli parhaita hankintoja mitä tehtiin ja aika tyyris.
Yhdet Emmaljungan vaunut vielä varastosta löytyy... niiden kanssa pohdin säästänkö vai en...

Vaatteita säästin Neiti M:n omaan muistojen laatikkoon jonkin verran, peittoja, kuvausvaatteita yms mutta muuten en säästellyt jemmaan mitään vaatteita, ostan sitä mukaan sen mitä tarvii :)  Uskon myös että monista ulkovaatteista (miksei sisävaatteistakin) sai ihan hyvän hinnan kun ne myi vielä kohtuullisen uusina, kerran käytettyinä, ja että kuosikin oli vielä "tätä päivää" ;)...

Esikoisen jälkeen tosiaan laihdutin ihan kivan rupeaman ja senttejä lähti yltympäriinsä niin vaatekaapin uusin silloin kokonaisuudessaan - kaikki loputkin nurkissa pyörineet raskausajan vaatteet lähti pois, ja ylipäätään isompikokoiset vaatteet...
NYT kaduttaa. ja paljon.!
Ostin kohtuu istuvia vaatteita laihdutuksen myötä, joten tämä alkuraskaudenturvotus on jo nyt ongelmallinen vaatteiden kanssa! Mikään ei istu päälle, kaikki puristaa mahalta ja lantiolta, pelkään että toppahousut ratkeaa hetkenä minä hyvänsä tuolla ulkona. Kaikki tunikat pullottaa keskivartalosta ja yleisesti on vaan hankala olla :( Olis edes niitä isompia vaatteita tuolla kaapissa, jos ei äitiysvaatteita, sekin jo helpottaisi! mutta ei. kaikki piti hävittää. Hemmetin aivopieru.

Viimeksi odottelin nt-ultraan ennenkuin viitsin käyttää raskausvaatteita, nyt mietin että on ehkä pakko hakea edes yhdet leggarit, tunika ja toppahousut jostain että pärjään nämä viikot! Esikoisen kanssakin on ulkoiltava päivittäin, ei oo kivaa kun äiti ei taivu yhtään! Ja tuntuu se illalla varsinkin aina kurjalta kun kroppa täynnä painaumia vaatteista :/

Millä viikoilla olette alkaneet käyttää äitiysvaatteita?

Eli hankinta listaa on, taas, :D :D... jotain toki löytyy jo joita esikoiselta voi käyttää, kuten lämpömittari kylpyammeeseen, kynsisakset tms. mutta omia koen että mielummin ostetaan sitten vauvalle omat; kuten kuumemittari, että on selkeästi molempien tarvikkeille omat paikat sitten :)

Pitäisi hankkia ainakin:
Äitiysvaatteita:
Toppahousut!!
Leggareita, farkut
Paitoja, toppeja, tunika, neuletakki.
(iso toppatakki onneksi löytyy!!)
*
Pinnasänky
(siihen patja ja lakanat + reunapehmuste)
Unipussi?
Uniriepu
Soittorasia
vaipanvaihtoalusta
turvakaukalo
lämpopussi/makuupussi turvakaukaloon/ ja rattaisiin
stokken tuolin vauvalisäosa
leikkikaari
babynest /ja/tai iso imetystyyny
vauvanvaatteita; tumppuja, töppösiä, pipoja, kietaisubodyja, housuja, sukkia... Jos tulee aikaisin enteilevää synnytystä niin koossa 40 alkaen!
vauvan peittoon pussilakana
vilttejä
tuttipulloja yms sälää.
tutteja
Kylpyamme ja kylpytuki
huppupyyhe
pehmeä hiusharja
vanupuikkoja/lappuja
perusvoiteita ihonhoitoon
vaippoja
harsoja
d-tipat
rela-maitohappobakteeritipat
kuumemittari
kantoreppu / kantoliina
vauvakirja
(uusi hoitolaukku, vanhat ihan risoja).

Kuinka aikaisin olette alkaneet ostamaan vauvatarvikkeita? ja mitä kaikkea teidän mielestä kannattaa hankkia? :)

Lähipiirissäni olevat äidit eivät ole aloittaneet yleensä kovinkaan aikaisin, jonka ymmärrän kyllä. Itse ehkä alan kuitenkin kohtuullisessa ajassa haalimaan jos tulee taas ennenaikainen niin ei tule sitten kiirettä ja stressiä.. :)


Pohdiskelevin terkuin
Mea

2 kommenttia:

  1. Kiitos kattavasta ostoslistasta :D haha. Näin esikoista odottaessa ei edes tajua mitä kaikkea pientä härpäkettä pitääkään vielä ostaa. Rehellisesti sanottuna en ole ostanut vielä mitään muuta kuin turvakaukalon ja siihen lämpöpussin, pinnasängyn, hoitoalustan ja vaipparoskiksen :D Vielä olis siis paljon shoppailtavaa. Ekat mammahousut taisin ostaa siinä ekan kolmanneksen loppupuolella. Mukavuus ennen kaikkea! Ulkoiluhousuissa viilettelin jonkun aikaa vaan reteästi nappi auki, mutta sitten luovutin ja tartuin saksiin ja ompelin yhtiin vanhoihin ulkoiluhousuihin masuresorin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D joo aikamoinen on tuo määrä mitä kaikkea voi hankkia, kaikkihan ei toki ole edes pakollista mutta mulla ainakin on vähän hamsterin vikaa ja inhoan lähteä hakemaan viimetingassa mitään niin mulla on ylensä kaikki ja vähän enemmänkin :D :D Hitsi! mun ulkohousuissa ei oo nappia vaan kumpparivyötärö, niin oikein porautuu kun painaa :'( pitääpä tutkia tuota oisko vanhoja toppiksia missään että tekis itse niihin tuo masuresorin, hyvä idea meinaan! :)

      Poista