maanantai 27. marraskuuta 2017

Pahoinvointi mietteitä

Tiedän, että jokainen raskaus voi olla erilainen, mutta kai sitä väkisinkin vertaa edelliseen?

... Mua eniten siis tässä alkuraskaudessa hämää nyt pahoinvointi. Sitä on; mutta huomattavasti vähemmän kuin esikoisessa.

Nyt pahoinvointi pysyy poissa valtaosan päivää hyvin kun syö heti herättyään ja säännöllisesti koko päivän, ei rehki liikaa. Illalla alkaa iltapahoinvointi aika kellon tarkkaan viimeistään klo 18 maissa ja sitten painunkin nukkumaan esikoisen kanssa samaan aikaan niin kärsimys jää lyhyeksi mutta illalla tosiaan yökkäyttää, on paha olo ja mahassa kiertää.
Yhtenä iltana olen oksentanut mutta muuten en ollenkaan. Illat on siis kyllä tosi toimettomia eikä mitään saa aikaiseksi, mutta muuten koko päivä on aika "normi". :)

Esikoisen kohdalla tässä kohtaa, (nyt 8+6), oli jo kova 24/7 pahoinvointi ja etominen päällä. Söin jopa öisin pahaan olooni, etominen oli jatkuvaa ympäri vuorokauden.

Netistäkin lukenut että pahoinvointi olisi hyvä merkki.
Hmm. Kyllähän se mietityttää kun nyt pahoinvointia on niin paljon vähemmän.

Toki, olen hyvin iloinen ja kiitollinen ettei oloni ole pahempi, jaksan touhuta esikoisen kanssa ja valmistella joulua, mutta yhtäaikaa tottakai mietin että onkohan kaikki varmasti ok kun olot ei ole tämän "kummemmat"....

Mieheni ehdotti että voisiko eri oloihin olla siinä, että esikoisen odotuksen aikoihin olin töissä, ja nyt kotiäitinä ? Töihin heräsin aina 05:15 aikoihin ja menin 07:00 töihin, työ oli henkisesti tosi stressaavaa ja työmatka harmillisen pitkä.
Nyt nukun aamuisin 07-07.30 saakka (ja illallakin menen nukkumaan jo n klo 21)...  ja vaikka kotona on tahto-ikäinen niin ei päivät oo henkisesti stressaavia kuitenkaan, toiset päivät on toki rankempia kuin toiset mutta aika rennolla otteella voi mennä ja oman mielen mukaan.
Voisiko se vaikuttaa niin paljon? hmm.

Noh, eikai tässä auta kuin hyväksyä tilanne ja jännätä ekaan ultraan että mitä kuuluu <3

terkuin Mea

2 kommenttia:

  1. En usko että pahoinvointi vaihtelee päivärytmin mukaan, eri raskaudessa voi olla erilainen hormonitasapaino. Itsellä ensimmäisessä raskaudessa ei ollut pahoinvointia lievää ällötystä lukuunottamatta mutta tässä toisessa vasta ymmärsin mitä raskauspahoinvointi edes on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäki vähän epäilen mutta kai tämä ihmismieli on niin kummallinen kun aina kaikkeen pitäisi saada syy ja selitys :D :D ehkä se vaan on niin että nyt (ainakaan vielä ole alkanut) ei vaan ole niin paha olo kuin esikoisesta, yritän nauttia! :D :)

      Poista