lauantai 18. marraskuuta 2017

Paino pohditontoja (omani siis!)

Nytkun eka neuvola on varattu, alkoi jo valmiiksi vähän ahdistamaan se että painoa kytätään jokakerta...  vaikka hyväähän he vain siellä tarkoittavat, mutta pistihän tämä vähän pohtimaan.

Kun ensimmäinen raskaus oli haaveena ja lääkkeet vaihdossa, painoin parhaimmillaan jopa 94kg! postailinkin silloin paljon ruoasta ja "isona tyttönä" olemisesta.. raskauteen lähdettäessä BMI oli huimat 34!

Kun neiti M oli puolen vuoden, aloitin (kotiin tulevan!) hyvinvointivalmennuksen; jossa ruvettiin muuttamaan ruokailutottumuksia, liikkumaan kevyesti valmentajan kanssa ja hoidettiin samalla henkistä puolta keskusteluilla ja harjotuksilla.
Tämä valmennus muutti mun elämän! Ei, en edelleenkään ole kokoa xs, mutta henkisesti! Sain niin paljon uusia ulottuvuuksia elämään, uusia juttuja ja ajatuksia, että niistä lähti sikiämään kaikkea hyvää! :)

Parhaillaan sain painon laskemaan n 15kg ja se pysyi pitkään tasaisena, mutta jokunen kilo ropisi tuossa kesän aikana takaisin kun oli grillailua sun muuta kesäjuhlaa, mökillä vähän saunajuomaa ja ja...
Eli painoa on tarkkailtava TOSI tarkasti nytkin ettei pääse toivottavasti tulemaan mitään huimia plussauksia sen kanssa, mutta onneksi lähtöpaino raskauteen on kuitenkin edes sen 10kg pienempi kuin ekalla kierroksella, siitä olen tosi tosi iloinen! :)

Ekassa raskaudessa sain toisessa sokerirasitustestissa huonoja uutisia, tosin rimaa hipoen mutta silti, raskausdiabetes oli tuomio! mittailin sokereita ja söin melko säntillisesti ohjeiden mukaan, eikä mitään ongelmia tullut. Sokerit nousi vasta sairaalassa kun sain  piikit vauvan kehukojen kehitystä varten, muuten kaikki sujui diabeteksesta huolimatta oikein hyvin.
Nyt toki toivon ettei diabetesta edes tule!

Miten aion pitää painoa kurissa?
toivottavasti vihermsoothiet maistuu mahdollisimman pitkään - uskon että ne auttavat ainakin!
Sokeri minimiin
säännöllinen ateriarytmi niin hyvin kuin vain pystyy pitämään!
Säännöllinen liikunta!

--

Tällä hetkellä parhaiten maistuu:
Appelsiinimehu / mustaherukkamehu
paahtoleipä
pasta
luonnonjogurtti
jäätelö

Hmm... eli ei ihan vihersmoothie linjalla ei ole oltu... vielä.-> kirjoittelen aina päivitystä että miten näistä tavotteista on onnistuttu pitämään kiinni kunhan niihin ensin päästään :D ! :)


Terkuin
Mea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti